Hírek

Lélek-Jelen-Lét

Lélek-Jelen-Lét

Pekingben, a Today Art Museumban mutatkozott be nagyszabású kiállítással a Magyar Művészeti Akadémia. A képzőművészeti, ipar- és tervezőművészeti, valamint népművészeti alkotásokat is felvonultató tárlat 2018. május 14-től június 10-éig volt látható. Az MMA kiállítása az elmúlt évek jelentős munkáiból válogatott. A kiválogatott munkák között vannak Ujvárossy László, a PKE Képszőművészet Szak tanárának alkotásai is. Gratulálunk neki.

6 éve

Vizuális nevelés alkotótábor a PKE-n

Vizuális nevelés alkotótábor a PKE-n

A Partiumi Keresztény Egyetem Képzőművészeti Tanszék Vizuális kommunikáció szakos hallgatói alkotótábort szerveznek 2018. július 16 -20. között. 9-14 éves gyerekek jelentkezését várják június 26-tól július 6-ig, 9-11 és 14-15 órák között a művészeti tanszék titkárságán, a Városháza utca 27. szám alatt.

6 éve

PKE a "Narrative Wave"-on

PKE a "Narrative Wave"-on

2018. július 15-én ünnepli a „Narrative Wave” a „World Youth Skill Day”-t egy  Public Art rendezvény keretén belül, amely  a béke és a harmónia jegyében egyszerre 25 országban  és  155 művész közreműködése által jön létre.  A rendezvény célja egy egészséges légkör megteremtése  a művészi tudatosság elterjesztése érdekében a következő generációkban .

6 éve

DESIGN-NAP Minikonferencia

DESIGN-NAP Minikonferencia

Az idei Szent László Napok keretén belül második alkalommal kerül megrendezésre a DESIGN-NAP Minikonferencia a Partiumi Keresztény Egyetemen, 2018. június 23-án.

6 éve

Mother Tongue

Mother Tongue

Ted Efremoff amerikai filmrendező Mother Tongue (Anyanyelv) című filmjének bemutatására kerül sor a PKE-n 2018. június 28-án, csütörtökön 18 órától.

6 éve

Download Design – kiállítás

Download Design – kiállítás



Helyszín: Nagyváradi vár, G-épület
Szervezők: Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet, Partiumi Keresztény Egyetem - Művészeti tanszék, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Látogatható: június 20 és 24 között

6 éve

A MOME Graphic Design Diploma tervezőgrafikai kiállítása

A MOME Graphic Design Diploma tervezőgrafikai kiállítása

A PKE Képzőművészet Szak és a Szent László Napok szervezésében kerül sor június 18 és 24 között kerül sor a A MOME Graphic Design Diploma tervezőgrafikai kiállítására.
Látogatható: június 18–24. (hétfő–vasárnap) 9:00 – 20:00 a PKE új épületének előcsarnokában.

6 éve

Az idő rögzíthető

Az idő rögzíthető

Szabó Réka, a PKE volt Képzőművészeti Szakos diákjának egyéni kiállítása nyílik 2018. június.19-én a Műcsarnok Kamaratermében.

6 éve

FIX FLUX

FIX FLUX

Képzőművészet és Vizuális kommunikáció szakos hallgatóink kiállításának megnyitója - 2018. június 9, 18 óra, Szentendre, Ferenczy Múzeumi Centrum - Művészmalom

6 éve

Látens diagramok

Látens diagramok

Május 28-án nyílt a kolozsvári Quadro 21 Galériában dr. Antik Sándor, a PKE Képzőművészeti Szak oktatójának nagy sikerű kiállítása. A tárlat május 28 - július 14 periódusban látogatható.

A kiállítás kurátora: Székely Sebestyén György.

Foto: Quadro 21 Gallery

6 éve

Tres Court International Film Festival

Tres Court International Film Festival

Idén június 1 és 10 között húszadik alkalommal szervezik meg a Nagyon rövid filmek nemzetközi fesztiválját. A fesztivál szimultán módon zajlik a világ 20 országában, mint például Kolozsvár, Párizs, London, Amszterdám, Casablanca, Bamaco, Ramallah, Tel Aviv, stb.

Idén a PKE Képzőművészat Szak diákjai közül Gábor Balázs: Papers és Varga Zétény: Panta Rhei című filmjei voltak beválogatva a verseny utolsó fordulójába.

Gratulálunk nekik és kívánunk sok sikert.

6 éve

A vizuális nevelésről

A vizuális nevelésről

Tudományos konferencia és művészeti kiállítás

2018. május 11-12.

6 éve

Photo Ludens a MEDIAWAVE Film and Music Festival-on

Photo Ludens a MEDIAWAVE Film and Music Festival-on

 A PKE Reklámgrafika Szakos hallgatóinak nyílt kiállítása Photo Ludens címmel a komáromi Mediwave Film és Zene Fesztivál keretében. A kiállítás ötletgazdája Kovács Zoltán fotóművész, a PKE tanára.

6 éve

World Art Day - 2018

World Art Day - 2018

Április 15-én került megrendezésre Siterben a PKE Képzőművészet Szak és a Siteri Református Egyház közös szervezésében a Narrative Movements által kezdeményezett nemzetközi kiállítás. A kiállítás globális színten kapcsolja be Romániát a "The Global Post Contemporary Wave" című eseménybe. Az esemény a világ negyven pontján (India, Bangladesh, Olaszország, Spanyolország, Németország, Magyarország, Svájc, Ausztria, stb) ugyanazon a napon mutatta be köztereken több, mint kétszáz művész munkáját. Az esemény 44 kurátor közreműködésével jött létre.

6 éve

Faültetés Siteren

Faültetés Siteren

A PKE Képzőművészet Szak diákjai és a Siteri Református Egyház április 13.-án közös  faültetést szerveztek Siteren. Az idei faültetés a már hagyományossá vált Zöld PKE környezetvédelmi kampány keretén belül került sorra.

6 éve

Nyitás Keletre és Délre a PKE-n, Erasmus kapcsolatok Indiával és Brazíliával

Nyitás Keletre és Délre a PKE-n, Erasmus kapcsolatok Indiával és Brazíliával

A PKE Erasmus a szerződést kötött a Shantiniketan-i Vishva Bharati Egyetemmel és a Brazíliai Universitad Municipale di Sao Caetano do Sul Egyetemmel, ezúttal is sikeresen tovább bővítve az Európa határain túli kapcsolatait.

6 éve

"The Global Post Contemporary Wave"

"The Global Post Contemporary Wave"

Április 15-én kerül megrendezésre Siter-ben a Református Parókia területén a Narrative Movements által kezdeményezett nemzetközi kiállítás, amely globális színten kapcsolja be Romániát a "The Global Post Contemporary Wave" című eseménybe. Az esemény a világ negyven pontján (India, Bangladesh, Olaszország, Spanyolország, Németország, Magyarország, Svájc, Ausztria, stb) ugyanazon a napon mutatja be köztereken több, mint kétszáz művész munkáját.

6 éve

Ezüstfenyő-díj

Ezüstfenyő-díj

Az RMDSZ idén 16. alkalommal díjazta azok munkáját, akik jelentős szerepet vállaltak a közösségi javak és a szülőföld visszaszerzésében, valamint a Szövetség programjának megvalósításában.

Az idén dr. Ujvárossy László, a PKE Képzőművészet Szak oktatója is az Ezüstfenyő-díjban részesült.

Ezúttal is gratulálunk.

6 éve

A PKE a 28. Mediawave-n

A PKE a 28. Mediawave-n

2018 ápr. 21 és május 1. között zajlik Komáromban a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál.

Az ÚTON / ON THE ROAD Online Filmfesztivál több olyan filmes és irodalmi élményből alakult ki, amelyek hangsúlyos alapélményként, előképként motiváltak bennünket. Nem kerülhető ki Jack Kerouac  ÚTON című könyve sem, amely a beatgeneráció kultikus alapműve. A könyvből pár éve film is készült, amely ugyan nem éri el az irodalmi alap mélységét, de valamelyest bemutatja a beatgeneráció első botladozásait, útkereséseit.

Varga Zetény, a PKE reklámgrafika szak volt diákjának filmje is, a PANTA RHEI versenyben van az idei, 28. Mediawave fesztiválon. Ezúttal is gratulálunk és sok sikert kívánunk neki. http://mediawavefestival.hu/uton/index.php?k=16&modul=mediawavefesztivalrol#panta-rhei-15710

SZAVAZZATOK AZ ÚTON ONLINE FILMVERSENY FILMJEIRE! 

6 éve

A hátizsák duplája

A hátizsák duplája

"A hátizsák duplája" címmel nyílt meg Ercsei Zsolt, a PKE reklámgrafika szak volt hallgatójának a plakátkiállítása. A kiállítás a PKE és a PMMC szervezésében került sorra és a PKE aulájában tekinthető meg.

 

6 éve

1 ... 9101112131415 ... 17