Hírek

RiAP : art action | Volet 3 : Europe

RiAP : art action | Volet 3 : Europe

November 3-án a Képzőművészet Szak adjunktusa, dr. Ütő Gusztáv az Erdélyi Művészeti Központ terméből és támogatásával képviselte Romániát a RiAP : art action | Volet 3 : Europe című konferencián québecben, ahol az  "Erdély cselekményművészete 1998-2018 között" témakörben tartott előadást. Gratulálunk neki.

 

5 éve

UX DESIGN KURZUS a PKE-n

UX DESIGN KURZUS a PKE-n

Várható kezdés NOVEMBER 24. (szombat)

5 éve

Adminisztratív Erasmus a Budapesti Metropolitan Egyetemen

Adminisztratív Erasmus a Budapesti Metropolitan Egyetemen

A Művészeti Tanszék vezetője Balázs Zoltán és Kányádi Iréne, szakkoordinátor adminisztratív Erasmus látogatást tettek a Budapesti Metropolitan Egyetemen. A látogatás alatt a két egyetem közötti jövőbeli adminisztratív és oktatói közös projektek kerültek megbeszélésre.

A fotón: Bacsó Zoltán, Balázs Béla díjas animációs operatőr, A légy című első magyar Oscar díjas animáció operatőre, Kiss Melinda, az Animáció Szakirány vezetője, Kányádi Iréne és Balázs Zoltán

5 éve

Primanima Nagyváradon is

Primanima Nagyváradon is

Október 23 és 25 között zajlott a Primanima Nagyváradi szakasza, ahol a PKE Képzőművészet szak diákjai a filmvetítések mellett különböző workshopokkal és animációs foglalkozásokkal vezették be a kis és nagyobb iskolásokat az animációkészítés varázslatos világába.

Gratulálunk nekik a minőségi és önzetlen munkáért.

5 éve

Primanima Budaörsön

Primanima Budaörsön

A Primanima Magyarország legfiatalabb animációs szemléje. Azért különleges, mert diákoknak és elsőfilmeseknek ad lehetőséget a bemutatkozásra a fővárostól pár kilométerre eső Budaörsön.

5 éve

Primanima 2018

Primanima 2018

Október 24-27. között zajlott a 7. Primanima, ahol az idei gyermekfilm kategória egyik zsűritagja Balázs Zoltán, egyetemünk tanszékvezetője volt. A vele készült interjú az alábbi linken olvasható.

5 éve

HeLLo. Fekete Szabolcs egyéni tárlata a PKE-n

HeLLo. Fekete Szabolcs egyéni tárlata a PKE-n

 

A Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Tanszéke és a Partiumi Magyar Művelődési Céh közös kezdeményezésének eredménye az a tehetséggondozó program, ami immáron harmadik éve működik, bemutatkozási lehetőséget biztosítva a PKE volt képzőművész hallgatóinak, egyéni kiállítások formájában. Az eddigiektől eltérően, idéntől a kiállított munkákat lehetőség lesz megvásárolni. A szervezők a befolyt összegekből a fiatal alkotót és a tehetséggondozó alapot kívánják támogatni.

A mostani kiállítás a nagyváradi születésű Fekete Szabolcs képzőművész munkáit mutatja be. A tárlatnyitóra október 22-én, hétfőn 18,30-kor került sor a Partiumi Keresztény Egyetem emeleti kiállítóterében.

5 éve

Csernátoni Design Tábor

Csernátoni Design Tábor

2018.08.27- 2018.09.06 között szervezték meg a Csernátoni Design tábort a Haszmann Pál Múzeumban.

Jelen alkalommal a Partiumi Keresztény Egyetemet a Képzőművészeti tanszék három diákja: Gábor Balázs, Nagy Hunor és Czirják Adorján képviselték.

5 éve

 "Az álom nem halt meg 1986-os nagyszebeni akció emlékezete"

"Az álom nem halt meg 1986-os nagyszebeni akció emlékezete"

 

A kolozsvári ECCA (Európai Kortárs Művészeti Központ) szervezésében 2018. október 19-én megnyílt "Memory as a vision" kiállítás keretében mutatják be Antik Sándornak, a Képzőművészet Szak professzorának: "Az álom nem halt meg 1986-os nagyszebeni akció emlékezete", című multimédia instalációját, 2018

A kiállítás kurátora: Horea Avram
Kurátori asszisztens: Georgiana Buţ

5 éve

,,Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj"

,,Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj"

Gratulálunk Kéri Lászlónak, a Képzőművészet Szak első éves diákjának, aki az idén megnyerte a  ,,Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj'' -at.  Az ösztöndíjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által 2018-ban meghirdetett ,,A Nemzet Tehetségeiért Ösztöndíj'' című pályázati kiírásra benyújtott pályázata alapjàn a Nemzeti Tehetség Program biztosítja.

5 éve

II. Oktatás Határhelyzetben Konferencia: Életre Nevelni

II. Oktatás Határhelyzetben Konferencia: Életre Nevelni

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Neveléstudományi Intézete a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Tanító- és óvóképző szakkal közösen második alkalommal szervezi meg 2018. október 12-én II. Oktatás határhelyzetben című tudományos konferenciáját, melynek idei címe:

Életre nevelni

A konferencia plenáris előadását tanszékünk oktatója, Dr. Horváth Gizella, egyetemi professzor tartotta "A tudatlan iskolamester tanulsága" címmel.

5 éve

“Frontiers and Revolutions” – International Conference in Azores, Portugal

“Frontiers and Revolutions” – International Conference in Azores, Portugal

5 éve

5. Székelyföldi Grafikai Biennálé

5. Székelyföldi Grafikai Biennálé

Október 13-án nyílik az 5. Székelyföldi Grafikai Biennálé kiállítása. A PKE Képzőművészet Szak két oktatója, Ujvárossy László és Szepessy Béla, valamint Angyal Olívia MA hallgató, László Hajnalka és Ivácson Rebekka volt hallgatók munkái voltak beválogatva a kiállítás anyagába.

Az 5. Székelyföldi Grafikai Biennálé, az előző évekhez híven, a grafika integráló szerepének bemutatását tűzte ki céljául. Az eseményt nagyfokú szakmai érdeklődés övezte, idén 58 országból, több mint 900 művésztől, közel 2300 alkotás érkezett.

5 éve

Impressziók - évnyitó kirándulás

Impressziók - évnyitó kirándulás

Október 5-én szervezte meg a PKE Képzőművészet Szak az évnyitó kirándulását. Ez alkalommal a Debreceni Modemben volt alkalmunk megtekinteni a nagyhírű Impressziók című kiállítást, amelynek keretén belül Monet, Degas, Cézanne, Van Gogh, Modigliani, Matisse, Picasso, Warhol, Lichtenstein és Francis Bacon műveit láthattuk.

5 éve

18. Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemle

18. Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemle

2018 október 4 és 7 között került megrendezésre a 18. Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemle, melynek nagyváradi helyszíne a Partiumi Keresztény Egyetem Nagyvárad Díszterme volt.

5 éve

Éjszaka a színházban

Éjszaka a színházban

Kedves hallgatók!

A Szigligeti Színház szeretettel meghív a 2018. október 4-i Éjszaka a színházban programjára (plakát, program csatolva), ezen belül kiemelten a 17.00 órától tartandó Bevezetés a színházba járás tudományába c. előadásra, amit Novák Eszter rendező, művészeti vezető tart a nagyváradi egyetemisták számára. Az előadás időtartama kb. 60 perc, helyszíne a Szigligeti Színház, erkélyszint.
https://www.facebook.com/events/323758818358955/

5 éve

PKE Képzőművészeti Szakos diákok az Anim'est-en

PKE Képzőművészeti Szakos diákok az Anim'est-en

Az idén 13. alkalommal szervezik meg Bukarestben az  "Anim'est" nevű nemzetközi animációs filmfesztivált. Az "Anim'est" Bukarest legrangosabb, Európa egyik legkiválóbb animációs fesztiválja.

Az idén a PKE Képzőművészet szak két diákjának a munkája lett beválogatva a szeptember 28 és október 7 között zajló eseményre:

Kádár Klaudia: Insomniahttps://www.animest.ro/insomnia-1-2.aspx

Lőrinczi Inez: Vonal, https://www.animest.ro/vonal-1-2.aspx

Gratulálunk nekik.

6 éve

Narrative Movements - Italy

Narrative Movements - Italy

Augusztus 4 és 13 között került megrendezésre Olaszországban (Serole) a Narrative Movements Italy,  Casa Grassi és Associazione Culturale Orizzonte szervezésében létrejött Nemzetközi Alkotótábor, amelyen Európa több országából voltak jelenlevő. A PKE Képzőművészeti Szakáról Balázs Zoltán és Kányádi Iréne képviselték egyetemünket. A rezidencia kurátora Massimo Costantini.

6 éve

Mediawave - Nyári Berek

Mediawave - Nyári Berek

2018 július 11-21 között zajlott a Mediawave - Nyári Berek, a nyári Művészeti Műhelyek és Közösségi Együttlét tábora Somogyfajszon.

A művészeti, közösségi és természetmegismerő műhelyek programjaiban a PKE Képzőművészeti Szak diákjai aktívan részt vettek. A filmes workshop keretén belül portréfilmet készítettek a Kund kastély és somogyfajszi madárparadicsomáról, a természeti rezervátumról.

6 éve

Lélek-Jelen-Lét

Lélek-Jelen-Lét

Pekingben, a Today Art Museumban mutatkozott be nagyszabású kiállítással a Magyar Művészeti Akadémia. A képzőművészeti, ipar- és tervezőművészeti, valamint népművészeti alkotásokat is felvonultató tárlat 2018. május 14-től június 10-éig volt látható. Az MMA kiállítása az elmúlt évek jelentős munkáiból válogatott. A kiválogatott munkák között vannak Ujvárossy László, a PKE Képszőművészet Szak tanárának alkotásai is. Gratulálunk neki.

6 éve

1 ... 891011121314 ... 17