PKE Képzőművészeti Szakos diákok a 14-ik Anim'est-en

Az idén 14. alkalommal szervezik meg Bukarestben az  "Anim'est" nevű nemzetközi animációs filmfesztivált. Az "Anim'est" Bukarest legrangosabb, Európa egyik legkiválóbb animációs fesztiválja.

Az idén a PKE Képzőművészet szak három diákjának a munkája lett beválogatva az október 4 és 13 között zajló eseményre:

Szabó Eszter “Feketeleves” című filmje, amely a depresszió és szorongás témáját dolgozza fel. Az animáció címe „Feketeleves”, a szó köznyelven ismert értelme miatt lett kiválasztva, amelyet váratlan eseményt jelent. A főszereplő egy minimális stílusban megtervezett barátságos karakter, aki a mindennapi életét éli egy kicsi szobában, ellenben váratlan szituációk érik. (vezetőtanár: dr. Balázs Zoltán)

https://www.animest.ro/feketeleves.aspx?fbclid=IwAR06yLiqKbJVGkChzmcinathLfWRd3cFJL_00QLPuZ0gW_sXYPsHUtOS5PE

Pop Fábió "SOME CIRCLES" című animációja a Bauhaus 100 évfordulójának alkalmával Wassily Kandinsky munkáiból inspirálódik. Az orosz festő geometrikus motívumvilágát mint egy képzeletbeli naprendszer körül mozgó bolygókat tárja a néző elé. (vezetőtanár: dr. Balázs Zoltán)

https://www.animest.ro/niste-cercuri.aspx?fbclid=IwAR2lu1igfbILR5JKajRycWgTdANZnxI1g-hddmGt5p3-VoQnvGocGpH2NnE

Bende Andrea-Antónia “Dzsungel” című animációjában egy dzsungelből kiszabadult és városi környezetbe került gepárddal találkozunk. A vad teljesen eltévedve a számára ismeretlen világban érdekes és váratlan helyzetekbe kerül.

https://www.animest.ro/jungla.aspx?fbclid=IwAR2yNxNkui-aoTbN6m0oWOU4N6lm-g-nzxrtz6V66zv61AmnSRAUHr9fvLk

Az animációk stílusa különböző, viszont mindhárom munkának úgy a kivitelezése, mint a története egyaránt izgalmas, fiatalos, elgondolkodtató és főként…. megnézendő.

Gratulálunk nekik.

 

animest

forrás: mt.partium.ro