Még egy hétig lehet filmeket nevezni a Filmtettfesztre

Erdélyi magyar kísérleti és kisjátékfilmeket vár idén a 20. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle versenye. A fődíj egymillió forint, a nevezési határidő augusztus 23.

A hatodik alkalommal meghirdetett Filmgalopp célja tehetséges, fiatal, erdélyi magyar filmalkotók felkutatása, filmjeik bemutatása a szakma és a nagyközönség előtt, elbírálásuk egy szakmai zsűri által.

A 6. Filmgaloppra olyan, 2018. január 1-je óta elkészült fikciós (élőszereplős vagy animált, kísérleti vagy drámai alkotás, nem dokumentumjellegű) alkotásokat lehet nevezni, amelyek stábjának kulcsfigurái (író, rendező, operatőr, producer) nagyrészt erdélyi alkotók, javarészben erdélyi helyszíneken készültek, és javarészt magyar nyelven szólalnak meg.

A filmek nevezési határideje 2020. augusztus 23. A beválogatott filmek listája szeptember 1-jén válik nyilvánossá, a díjkiosztó a Filmtettfeszt záróünnepségén lesz, Kolozsváron.

Pályázati feltételek, online nevezési lap és további információk elérhetők a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle honlapján.

filmtett

forrás: mt.partium.ro