Kápolna 50 – Direkt Hét

Az 1970-1973 között Balatonbogláron találkoztak alkottak és állítottak ki a magyar neo-avantgarde „Tűrt” vagy „Tiltott” kategóriába tartozó alkotói. Olyan legendás alkotók és csoportok találkoztak itt, mint az Iparterv, a Szürenon, a Pécsi Műhely vagy az Újvidéki Bosch and Bosch csoport tagjai.

A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Főváros 2023 projekt keretében 2022. szeptember 25. és október 15. között arra keressük a választ, hogy 50 év távlatából vajon milyen érvényessége van az akkori alkotásoknak, az azokban rejlő társadalmi és művészeti kérdéseknek.

Az alkotótábor szakmai programjain való részvétel ingyenes!
Szállás és napi háromszori étkezés a Babel Campben

 

Akiket várunk nem csak képzőművészek (grafikusok, festők, fotósok, filmesek, médiaművészek, performance alkotók, hangművészettel foglalkozók) különösen várunk olyanokat, akiket érdekel a Land Art (természetben elhelyezett vagy természeti elemekből építkező műalkotások) vagy a szerialitás (azonos mintákból készülő térkitöltés vagy alkotás)

Életkor és végzettség szerint várunk már végzett (főiskola, egyetem, egyéb képzésben szerzett végzettségű) felnőtteket és főiskolára, egyetemre járó fiatal alkotókat és jelenleg felkészülésüket folytató (rajziskolába, felvételi előkészítőre járó stb.) fiatal alkotókat egyaránt.

Az alkotótáborban programjába legalább 3 napra legfeljebb 14 napra lehet bekapcsolódni

Tervezett létszám 15 fő (egyidejűleg)

Jelentkezés:

Jelentkezés 3 db A4 méretű anyaggal (koncepció, vázlat vagy alkotás)

A beküldött pályaművek alapján a táborvezető művészek választják ki a résztvevőket.

kapolna-50-alkototabor-felhivas-szeptember.docx

balaton

forrás: mt.partium.ro