Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs verseny

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara Kányádi Sándor nevével fémjelzett versmondó és versillusztrációs versenyt rendez a magyarországi és a Kárpát-medencei felsőoktatási intézmények hallgatóinak. A rendezvény célja: kultúra- és hagyományápolás, Kányádi Sándor eszmei hagyatékának megőrzése. 

 

A verseny alapítója a Kányádi család támogató beleegyezésével: a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara. A verseny fővédnöke: Havas Judit Radnóti- és Pilinszky-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével, a Károli Gáspár Református Egyetem Emlékéremmel kitüntetett előadóművész, az irodalomtudományok doktora. Időpont: 2022. május 28. Helyszín: Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kar (budapesti képzési hely). A versillusztrációs verseny résztvevői olyan szabadon választott Kányádi-verset vagy -versrészletet illusztrálhatnak, amelynek témája valamelyik évszakhoz kapcsolódik. A mű technikája: az illusztráció műfajának megfelelő technikák (grafika, festészet és vegyes technikák bármelyike). A mű mérete: A/4-es vagy A/3-as méret. A pályamű hátoldalán szerepeljen a pályázó neve és az illusztrált vers vagy versrészlet címe. Intézményenként maximum 4 előzsűrizett mű beküldését várjuk digitális formában, valamint eredeti, kiállításra kész (paszpartuzott) formában postán elküldve. Jelentkezési határidő: 2022. április 30. Beküldési határidő: 2022. május 15. (éjfélig) A pályaműveket digitálisan, jpg formátumban töltsék fel min. 300 dpi felbontásban a saját Google vagy OneDrive-ra úgy, hogy a feltöltést követően a fájl elérhető és letölthető legyen a versenyszervezők számára a link birtokában. A fájl megnevezésében szerepeljen a pályázó neve és az illusztrált vers címe.

Kérjük, hogy az illusztrált vers címét, valamint a vers vagy versrészlet szövegét a jelentkezési lap kitöltése után 2022. április 30-ig elektronikusan küldjék el a pk.rendezveny@kre.hu címre. Ugyanezen a címen várjuk május 15-ig a pályaművek digitális változatának elérhetőségét. A tárgyhoz írják: Kányádi Sándor versillusztrációs verseny. Az eredeti, kiállításra kész (paszpartuzott) alkotásokat a következő címre kell küldeni: Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kar Kányádi Sándor versillusztrációs verseny 1042 Budapest, Árpád út 161–163. A személyes átadás előre egyeztetett időpontban lehetséges 2022. május 3–15. között. A beérkezett alkotásokat kiállítjuk, és a legjobb alkotókat díjátadó ünnepség keretében díjazzuk. A legjobb illusztrációkat e-könyvben megjelentetjük. A pályázatra beküldött művek a kiállítás zárása után átvehetők előzetesen egyeztetett időpontban. A jelentkezéssel kapcsolatos kérdésekre, problémákra a pk.rendezveny@kre.hu e-mail-címen kaphatnak választ. A versenyfelhívás szövege a KRE PK honlapján (Események – Kányádi-verseny) is megtalálható. kanyadi-felhivas-2022-hataron-tuli-versenyzok.pdf

Foto: Thaler Tamás

Kanyadisandorfotothalertamas cropped

forrás: mt.partium.ro