5. Székelyföldi Grafikai Biennálé

Október 13-án nyílik az 5. Székelyföldi Grafikai Biennálé kiállítása. A PKE Képzőművészet Szak két oktatója, Ujvárossy László és Szepessy Béla, valamint Angyal Olívia MA hallgató, László Hajnalka és Ivácson Rebekka volt hallgatók munkái voltak beválogatva a kiállítás anyagába.

Az 5. Székelyföldi Grafikai Biennálé, az előző évekhez híven, a grafika integráló szerepének bemutatását tűzte ki céljául. Az eseményt nagyfokú szakmai érdeklődés övezte, idén 58 országból, több mint 900 művésztől, közel 2300 alkotás érkezett.

A nagyszámú jelentkező és benevezett mű, egyértelműen azt támasztja alá, hogy a biennálé abba a szakaszába érkezett, amikor bátran kijelenthetjük, illetve tényként kezelhetjük, hogy egy világszinten számontartott szakmai eseményről van szó. Ahhoz sem fér kétség, hogy a régió egyik legfontosabb művészeti rendezvényévé vált és létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen.” - véli Ferencz S. Apor, a biennálé kurátora. Az idei biennálé koncepciója, a hagyományos- és a digitális technikai megoldások közötti kölcsönhatások bemutatására összpontosít. Milyen ponton és hogyan találkozik a pixel alapú kép a tradicionális grafikával, mindezek az átfedések milyen megjelenítési formákat eredményezhetnek, illetve milyen aktuális szellemi tartalmakat generálnak.

Gratulálunk tanárainknak és diákjainknak.

biennálé

forrás: mt.partium.ro