10. Primanima

Ismét jelentkezik a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál, amit idén már a 10. alkalommal rendeznek meg Budaörsön. A fesztivál születésnapi kiadására elindult a nevezés, a szervezők már várják a fiatal animációsok munkáit.

Idén a szokásos időpontnál előbb, október 5. és 8. között költöznek be az animációs rövidfilmek a Jókai Mór Művelődési Házba, a BABtérbe és további helyszínekre. A filmvetítések mellett ismét lesznek workshopok, szakmai programok és bulik. 

 

A fesztivál születésnapi kiadására már elindult a nevezés, és a szervezők most is várják a fiatal animációsok munkáit, diák-, diploma- és elsőfilmes kategóriákban, valamint a gyerekfilmek, illetve a három éve indult PrimaTeen, vagyis a kamaszoknak szóló filmek versenyébe. Az utóbbi két program esetében feltétel, hogy az animáció készítője ne legyen idősebb 40 évnél. 

A kezdeményezés továbbra is kiemelten a fiatal animációsok platformja marad, de a generációk közötti párbeszéd és tudásátadást erősítéseként egy új kategória, a Primanima Masters is elindul, amelyre már nem vonatkoznak a kategória- és korosztályi szabályok. A Primanima Masters leginkább azokra az alkotóra fókuszál majd, akik fesztivál korábbi kiadásain mutatkoztak be és azóta is mesteri filmeket készítenek.

A Primanima Masters rövidfilmeket május 31-ig lehet küldeni, a többi rövidfilmes kategória esetében június 30. az előrehozott határidő. A részletes nevezési szabályzat itt olvasható, nevezni a Filmfreeway oldalán keresztül és a fesztivál honlapján lehet, az utóbbin díjmentesen.

Forrás: Primanima

primanima logo 2022

forrás: grafika.partium.ro